Rólam

Divat-coach

Csillag Rita

Csillag Rita vagyok, Divat-coach. 

Ismerhetsz Király utcai kis boltomból, a Gardrobból, amit 15 éven át működtettem. 

Itt az évek alatt rengeteg hölggyel ismerkedtem meg, közülük sokan avattak be magánéletük örömeibe, vagy épp aktuális bánataiba. Én mindeközben rengeteget tapasztaltam és tanultam a női lélek és az öltözködés kapcsolatáról, hiszen üzletem tökéletes helyszín volt arra, hogy megtapasztalhassam a ruhák és a nők rejtélyes viszonyát. 

Mindig is érdekelt ez a téma. 

Miközben mások önkifejezését már tökéletesen megfejtettem, addig önmagammal még hadilábon álltam – mígnem szembetaláltam magam életem legnehezebb időszakával… 

Ekkor sikerült megismerkednem önmagam és öltözködésem titokzatos összefüggéseivel.

„Tapasztald ki, miben érzed magad igazán kényelmesen. Lehetsz bármennyire is jól felöltözve, ha nem érzed jól magad a bőrödben, soha nem fogsz jól kinézni.”

Iris Apfel

Hogyan történt mindez? 

Miután kikeveredtem egy hosszú kapcsolatból, utólag ráébredtem, hogy kicsit sem volt építő, nyilván egyikünk számára sem, és ez sajnos csak túl későn tudatosult bennem. Addigra már mind lelkileg, mind testileg mélyrepülésbe zuhantam.

Akkoriban szinte úgy közlekedtem, mint valami szellem: az utcán a földet nézve, és azt gondolva magamról, hogy senki sem vesz észre, így inkább én sem akartam senkit sem észrevenni. 

Ebből a kiegyensúlyozottnak közel sem mondható lelkiállapotból nehezen keveredtem ki, amit még tovább tetéztek a mindenhonnan a nyakamba zúduló egyéb problémák. 

Egy ideig csak azt éreztem, hogy ez így nem mehet tovább, de a teljes bénultságból sokáig semmi nem rángatott ki. Azután, körülbelül egy éve tartó küszködésem vége felé épp beköszöntött a nyár és ezzel együtt a gondolat, hogy muszáj elutaznom. Ezt meg is tettem. 

Első önmagammal töltött hetemet a Badacsonyban töltöttem – ettől eleinte rettegtem, pedig végül csodálatosra sikerült.

És itt születtek meg a jövőbeni gondolataim az üzlettel és az életemmel kapcsolatban.

„Ne dőlj be a trendeknek! Nem ezek határozzák meg a saját divatodat, de Te eldöntheted, hogy ki vagy, és hogy mit szeretnél, mit fejezzen ki az öltözködésed és azt, hogy melyik az az út, melyet választottál.”

Gianni Versace

Elkezdtem azon töprengeni, hogyan lehetne a személyemmel összehozni az üzletet, ami egy változás volt, hiszen azelőtt nem igazán szerettem volna, hogy ott bárki bármit tudjon rólam.

Az az ötletem támadt, hogy a Gardrob ruháit fotózzuk rajtam. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a blogomat is írni. 

A fotózások során vettem észre, hogy ez valami hihetetlenül önbizalom-növelő. 

Ezáltal lehetőségem nyílt, hogy játékosan kipróbáljam a különböző stílusokat, és ahogy a képeket visszanéztem, azt vettem észre, hogy mindegyik darabban tetszem magamnak, egyik sem idegen a számomra.

Ekkor jöttem rá, hogy mennyire sokszínű egy nő, és hogy a ruhák mennyit segítenek ennek a sokszínűségnek a felfedezésében és kibontásában, ha megfelelően használjuk őket. 

 

Amikor ezt a folyamatot a saját bőrömön tapasztaltam meg, akkor jöttem rá, hogy ez bizony másoknak is sokat segítene. Manapság rengetegen foglalkoznak mindenféle stílus- és színtanácsadással, de ennek során senki nem kapcsolja össze a belső nőt a külsővel, azaz önvalónkat a megjelenésünkkel. 

Pedig, ha belegondolunk, gyerekkorunktól kezdve fontos szerepet tölt be életünkben a ruházkodásunk. Már akkor kihatott a lelkiállapotunkra, hogy mikor mit voltunk hajlandóak felvenni. 

Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy a lélekkel kell összehangolni az öltözködésünket. 

Ezen a ponton már rendelkeztem stylistlife- és businesscoach végzettséggel: e kettő kombinációjából pedig megszületett a Divat-coach

Ruháink olyanok, akár egy jó coach: segítenek az erősségeink kidomborításában, de hogy ez megtörténhessen, ahhoz tudnunk kell őket jól használni.

 

Ezután sokáig a Gardrobban segítettem a Divat-coach hétvégékre jelentkező hölgyeket ön-azonos öltözködésük megtalálásában, s ezalatt rengeteg tapasztalatra tettem szert. 

Azóta még inkább elmélyültem ennek a szakmai hátterében: az öltözködés pszichológiájában. 

Itthon ezzel a témával még nem foglalkoznak túlságosan. Pedig rengeteget elárul rólunk, és rengeteg dologban segít minket, ha mindezzel tisztában vagyunk.

 

Mire önerőből végigmentem ezen az úton, addigra 40 éves lettem. Ha egy szakemberhez fordultam volna segítségért, sokkal hamarabb eljutottam volna a mai önmagamhoz. 

Tapasztalataim azt mutatják, hogy rengetegen járnak hasonló cipőben: nem tudják, kik is ők valójában mint nők. 

 

Célom, hogy különböző coaching-technikákkal rávezesselek, hogy meglásd magadban azt a nőt, akit eddig észre sem vettél. 

Ha 

- szeretnéd megtalálni valódi egyéniségedet,

- felfedezni a személyiségednek megfelelő stílust, 

- úgy érzed, elveszítetted önmagadban a nőt, 

- esetleg soha meg sem találtad igazán,

akkor a Divat-coaching Neked szól.

 

A Divat-coaching ezen felül akkor is segít, ha úgy érzed, az életedben és belsődben lezajlott változásokat külső megjelenéseddel is tükrözni szeretnéd.

Hiszen akkor vagyunk képesek megújulni, ha belsőnk és külsőnk harmóniába kerül

Ahogy életünk, korunk és testünk változik, úgy megjelenésünk is szomjazik a változásra.

Ahhoz pedig, hogy azzá válhassunk, akivé igazán válni szeretnénk, nem csupán külsőnket, hanem lelkünket is fel kell öltöztetnünk.

Kosár

Nincsen több megvásárolható termék

A kosarad üres.