Divat-coaching folyamat

Ma szeretném megosztani veletek az egyik Divat-coachingunk történetét.

Amikor először találkoztunk Judittal, akkor körülbelül egy órán át beszélgettünk, és ő elmondta, hogy igazából soha nem alakult ki a saját stílusa. És hogy nemcsak ezzel van problémája, hanem a nőiességgel, a szexi megjelenéssel is bajban van, ugyanis a munkája és az alkata miatt sokszor férfiasnak érzi magát.

Nem olyan családban nőtt fel, ahol ezt megtanították volna neki, de hát valljuk be: a nők igen csekély százalékát tanították meg otthon ezekre a dolgokra… Ezt még csak nem is igazán lehet felróni anyáinknak, hiszen valószínűleg ők maguk is így jártak, azaz őket sem tanították meg erre otthon.

Ami viszont jó hír a számunkra, hogy mindez TANULHATÓ.

Juditnak három személyre szabott csomagot állítottam össze.

Minden csomag első lépése a jelenlegi ruhatár feltérképezése. Tudom, sok esetben ez egy olyan intim helyzet, amely során a lakásotokba, azon belül pedig a gardróbjaitokba engedtek számomra betekintést, és mindezzel tudom, hogy nemcsak a szekrényajtót nyitjátok ki nekem, de a szíveteket is kitárjátok. Judit erre még nem volt felkészülve, ez nem volt neki kényelmes, így inkább ő hozta el hozzám a ruhatárát, és így néztük át együtt.

Ami azonnal feltűnt, hogy nem igazán voltak benne mai, modern darabok. Ez alapvetően nem baj, csak azért ez inkább keverve szokott előfordulni. Aztán szépen lassan az is kiderült, hogy nagyon nincs kibékülve a korával, mivel  öregnek érzi magát (kb. egykorúak vagyunk).

Ekkor én már értettem a ruhatára lényegét. A MIÉRT az volt, hogy a ruháival szerette volna magát egyetemista korában megtartani. Ezen a vonalon próbáltam körbejárni a témát, ehhez pedig meg kellett tudnom, mit is szeretett annyira akkori önmagában. Persze hamar kiderült, hogy ez nem a kora, hanem az akkori életvitele, a szabadsága, gondtalansága volt. Ezért nem engedte magát továbbhaladni mint nő és mint személyiség. Más dolgok mellett mindezt még a ruhatárával is lekorlátozta.

Ám mindezek mellett még valamire rávilágított az együtt töltött pár óra. Míg az öreges kinézettől tart, cipőben mégis kizárólag az idősebb korosztály által viselt fazonokat választotta magának. Ez ismét azt mutatta, hogy képzeletben egy hatvanéves nőnek gondolja magát, egyszerűen nem volt a helyén a kora.

Ekkor már tudtam, hogy a felismerésekre kell irányítanom a munkánkat, máskülönben nem fogunk célt érni.

Különböző divat-coaching kártyáimmal kezdtünk el dolgozni, hogy érzékelje: egy nőnek nem csupán egyetlen archetípusa van, jelen esetben tehát nem a 20 éves korában megtestesített típus áll fenn még mindig. Azáltal, hogy megmutattam, hányfélék is lehetünk mi nők, ő egyre kezdte tágítani a látásmódját.

A következő alkalommal tértünk rá arra, hogy a ruhák által megismerhesse az archetípusait. Hihetetlen felismerései születtek! Judit még meg sem látta magát a tükörben az általam feladott ruhában, mégis azonnal máshogy viselkedett benne, és maga is megemlítette, hogy „olyan más ebben a ruhában lenni”.

Domináns archetípusát és testalkatának kisugárzását kellett lágyabbá tenni, hogy elő tudjon belőle bújni az a nő, akit mindezidáig próbált önmagában elnyomni.

Minden találkozónk után kértem tőle egy visszajelzést a házi feladatok elvégzése mellett. Judit azt írta nekem, hogy x év önfejlesztés sem adott neki annyi felismerést önmagával kapcsolatban, mint az elmúlt 2 alkalom!

Ez is arról tanúskodik, hogy az ön-azonos megjelenés csak és kizárólag személyiségünk feltérképezése által tud megvalósulni!

Minden személyiségjegynek megvannak a maga ruhái, és amikor ezeket feltérképezzük, azonnal összeáll egy kerek egész.

A közös vásárlásunk alkalmával Judit személyiségjegyeit a ruhák segítségével kevertük. Izgalmas feladatokat kellett végrehajtania, amelyek által szép lassan körbe tudta határolni a saját ön-azonos stílusát.

Amikor elváltunk, ő még maradt, hogy begyűjtse mindazokat a ruhadarabokat, amelyeket szeretne hazavinni.

Az egyik izgalmas feladat annak felfedezése volt, hogy hogyan tudja egy fehér blúz a fiús megjelenését a szexi, nőies irányba elvinni, és hogy egyetlen ruhadarab hányfélévé is tudja változtatni. Az volt a lényeg, hogy Juditot rá tudjam ezekre vezetni, hogy minderre ráérezzen.

Az egészben az a gyönyörű, hogy amikor egy ilyen felismerés megszületik, akkor az örökre megmarad.

Ha én mondtam volna el neki, hogy „ezt és ezt csináld azzal a blúzzal”, akkor egy hét múlva már nem is emlékezett volna rá.

Még nem ért véget közös Divat-coaching kalandunk, de Judit már most is folyamatos változásokról számol be, mindezt a környezete is visszajelezte neki. Közös munkánkban az ő igényét és teljességének kialakulását figyelembe véve haladunk tovább.

Célom ezekben az önmegismerési folyamatokban az, hogy az együtt töltött idő lezárulta után önállóan tudja továbbépíteni az alapdarabokkal elindított ruhatárát, hogy magabiztossá váljon, bátorságot nyerjen, és mindazt meg tudja élni, amire szüksége van. Nincs szükség arra, hogy én folyton ott legyek és láthatatlan mankóként támaszt nyújtsak, ehhez csak a bizonytalan időszakon kell átsegítenem.

Attól soha nem lesz ön-azonos a megjelenésed, ha megtudod, milyen a testalkatod vagy a színtípusod. Ahhoz, hogy mindez megszülessen, és hogy kialakuljon az a bizonyos kapocs, amely közted és a ruháid között létrejön, a folyamatba időt és energiát kell belepakolnod.

Mindehhez én egy híd vagyok, amely segít benneteket kapcsolódni.

Judittal sem teszek mást, csak hagyom, hogy rajtam keresztül áramoljon hozzá a tudás.

A mai üzenetem még, hogy ne rejtőzködj el olyan ruhadarabokba, amelyek nem tükrözik a stílusidentitásodat. A ruhák azért vannak, hogy ragyogj bennük!

Ne habozz, vágj bele ebbe az önismereti kalandba, és a ruhák által ismerkedj meg önmagaddal!

Keress bizalommal – tudok Neked ebben segíteni.

Kosár

Nincsen több megvásárolható termék

A kosarad üres.