Apró trükkök és fűszerek!

Megjelenésünk összhangja sok apróságon múlik. Ami egy szakmabelinek nem nagy kunszt, az cseppet sem magától értetődő mindenki számára, de hogyan is lenne az? Viszont szerencsére segítséggel sokan elsajátíthatják a „jó hozzávalók arányát és titkát”. Nemhiába hasonlítom a főzéshez az öltözködést. Ha ugyanazt az ételt megfőzi öt ember, az ötféleképpen lesz elkészítve. Az öltözködéssel is pont így van ez, ha ugyanazt a ruhát öt különböző nő veszi fel, akkor az is ötféleképpen fog állni mindegyikükön.

Ez nyilván sokmindentől függ, például a kisugárzásunktól, az alkatunktól, és a stílusunk is nagyban közrejátszik ebben.

Visszatérve az apró trükkökhöz. Sokan próbálkoznak azzal, hogy figyeljenek az apró részletekre, de ez nem mindig sikerül. Sokszor találkozom olyan hölgyekkel, akik indulás előtt nem vetnek még egy pillantást a tükörbe, hogy visszaigazolást kapjanak saját magukról, csak felvesznek egy felsőt és kész, már indulnak is. Nem hajtanak egyet az ujján, vagy nem húzzák fel felsőjüket az előnyös hosszig, pedig higgyétek el nekem, ez körülbelül fél másodpercig tart, ha tudod, hogy hogyan kell. Ugyanakkor ez nyilván érthető, hiszen sokszor se idő, se meglátás nincsen. A-ból B-be rohanás viszont nap mint nap van, és sokszor azt sem tudjuk, mihez kapjunk egy reggeli induláskor, úgyhogy mindezt totálisan megértem. 

Munkám során kitérek a ruhák ujjhosszára is, bár előre sosem árulom el, hogy melyik az ideális hossz. Inkább próbálgatjuk a tükör előtt a különböző hosszakat, én pedig hagyom, hogy ügyfelem magától vegye észre, melyik a neki való. Ugyanis, ha önmaga látja meg s mondja ki, az sokkal nagyobb hatással bír a viselőjére. És a visszajelzés ilyenkor általában valami ilyesmi: „jé, tényleg, erre nem is gondoltam, így mennyivel másabb!” Eleinte meglepett, hogy mindig mindenki érzi a számára megfelelő hosszt, de mivel ezidáig nem lett rá felhívva a figyelem, így nem is igen foglakozott vele az illető.  

Ilyenkor télen még a rétegek hosszaival is lehet játszani. Mit hagyunk kint, mit tűrjünk be. Ezek az apróságok hihetetlenül látványosak tudnak lenni, érdemes odafigyelni rájuk. Munkám során sok ilyen és ehhez hasonló apróságokra hívom fel ügyfeleim figyelmét, mert ezek nélkül nem kerek a megjelenésünk. Hiába tudjuk, milyen az alkatunk, a színtípusunk, ha az ilyen apróságok mellett elszaladunk, akkor sosem fogjuk azt tükrözni, amire vágyunk.  De ha ezzel kapcsolatban tudást szerzünk, akkor onnantól kezdve ez automatikusan, úgymond zsigerből jön, és nem kell már külön figyelmet szentelnünk rá.

Ne gondoljátok, hogy nekem ne lennének amolyan „tükörbe se szeretnék nézni”-napjaim, vagy „semmiben nem érzem jól magam”-elindulásaim. Dehogyisnem, vannak, nem egyszer, nem kétszer! Nekem viszont annyi előnyöm van, hogy már rutinból és tudatosan öltözködöm. Rajtam csak azok veszik észre, hogy most nem vagyok a topon, akik igazán jól ismernek. Mert tudásom által én a ruhákból már erőt merítek.

Ha belül esetleg romokban heverek, kívül akkor is rendezett és összeszedett a megjelenésem, mert nincs más választásom, akkor is jól kell kinéznem, ha egy megbeszélésre, találkozóra kell mennem egy ilyen napon. 

Hihetetlen önbizalmat tud adni ruhatárunk, ha jól össze van rakva! Ha nem, na, akkor mélyebbre és mélyebbre kerülünk egy ilyen napon. Ami nem baj, csak nincs értelme nehezíteni a saját életünket, amikor ez is tanulható.  Én sem tudtam mindig ilyen tudatosan használni a ruhatáramat, kiegészítőimet. De ma már igen, és így sokkal könnyebben vészelem át az ilyen napokat, és legalább az öltözködés nem kerül már plusz energiámba.

Szóval soha nem gondolom, hogy magától értetődő lenne az, hogy valaki jól használja a ruhatárát, hogy nap mint nap tökéletes megjelenéssel bírjon. De azt gondolom, igenis megvan rá a lehetőséged, hogy javíts a megjelenéseden.

Idő, kitartás és egy olyan szakember kell hozzá, aki tud máshogyan is látni Téged, akivel nincs érzelmi kapcsolatod, mint egy barátnővel. Aki minden elfogultság nélkül, teljesen ismeretlenül csak segíteni akar, célja pedig az, hogy megtanítson minderre, hogy boldog lehess ruhatáraddal és megjelenéseddel a mindennapokban.

Fordulj hozzám bizalommal, ha szeretnéd végre Te magad is megtapasztalni, hogy milyen az, amikor kívül-belül összhangba kerülsz stílusoddal, egyéniségeddel! Segítek!

Kosár

Nincsen több megvásárolható termék

A kosarad üres.